Tips på läsning, lyssning och forskning om ofrivillig barnlöshet.

Du är som sagt inte ensam om att för alltid vara ofrivilligt barnlös. Vi är flera men tyvärr inte tillräckligt många som öppet vågar prata om det. Jag har samlat några länkar till föreningar, poddar, videor, böcker samt forskningsrapporter för tips, stöd och peppande inspiration.

Det som slog mig när jag sammanfattade materialet till den här sidan, var finns alla böcker, allrahelst på svenska marknaden? Varför slutar alla böcker om ofrivillig barnlöshet ändå med barn på ett eller annat sätt? Eller att man slutar som en psykopatisk kvinna?

Tipsa mig gärna om du har något boktips som beskriver ett rikt och meningsfullt liv trots ofrivillig barnlöshet så tar jag gärna med det här.

Nätverk, föreningar och bloggar

Böcker

Med sin bok “Living the Life Unexpected” har författaren Jody Day inspirerat många. Även jag, Linda Malm är med på ett hörn och går under namnet Liska i boken :).

Lesley Pyne sprider livsglädje i sin bok “Finding joy beyond childlessness” till andra som går igenom samma sorg som hon gjort som ofrivilligt barnlös.

Pamela Mahoney Tsigdinos från USA har skrivit om permanent barnlöshet i boken “Silent Sorority: A Barren Woman Gets Busy, Angry, Lost and Found“.

Lesley Pyne sprider livsglädje i sin bok “Finding joy beyond childlessness” till andra som går igenom samma sorg som hon gjort som ofrivilligt barnlös.

Här står jag med författaren Jessica Hepburn på hennes releasefest i London då hennes bok 21 Miles släpptes.

Forskning


Video

Debatt från Lund Universitet om hur långt vi kan gå med gentekniken: ”I teorin skulle man i framtiden också kunna byta ut gener som handlar om annat än sjukdom – utseende, intelligens, idrottsliga eller konstnärliga talanger… Men hur mycket ska samhället satsa för att de som längtar efter barn ska få det? Är det en mänsklig rättighet att få barn och är det en mänsklig rättighet att få ’rätt’ barn? Är det rättigheter som ska omfatta alla eller bara de som har råd?
TEDx Talks – TedxHull with – Jody Day The lost tribe of childless women.
TEDx Talks – TedxBergen with Melanie Notkin Welcome to Otherhood.