Om mig, Linda Malm

Jag är ofrivillig barnlös, för alltid. 
Det har varit en resa som inte ledde till ett eget barn utan till bröstcancer. Det gjorde att jag började utvärdera mitt liv om hur jag kunde få ett så bra liv som möjligt när livet inte blev som jag hade tänkt mig. Idag är jag frisk från cancern men att acceptera min barnlöshet gick trögt och motvilligt till en början men jag gick med tiden framåt mot nya insikter och möjligheter. Nu vet jag att det är möjligt att leva ett bra liv utan barn. 

När jag inte skriver på min bok om ofrivillig barnlöshet, möter fantastiska kunder på salongen MIAH eller träffar någon för ett coachningssamtal så är jag väldigt mån om min fritid. Jag njuter nog som mest ute i naturen, gärna tillsammans med min man, vandrandes på den engelska landsbygden och tar en real ale eller cider på en närliggande pub. Du kan läsa mer om just vår resa och tillvaro som ofrivilligt barnlösa i en artikel som publicerats i tidningen Amelia.

Andra sidan tröskeln 
Under den tid som jag behandlades för bröstcancer skrev jag och bloggade regelbundet. Det var för mig ett terapeutiskt skrivande som successivt övergick till att handla om livet utan det barn som vi så hade längtat efter.

I april 2018 övergick min blogg Andra sidan tröskeln till att bli startsidan för en förening som jag tillsammans med fem andra kvinnor startade för permanent ofrivilligt barnlösa. Du hittar föreningen på: www.andrasidantroskeln.se

Genom föreningen vill vi sprida kunskap och förståelse om ämnet samt ge stöd till de som försöker hantera och komma vidare med insikten av att man inte på något sätt kommer att få ett eget barn.  Min förhoppning är att de drabbade ska känna att det finns en trygg plats för dem och att de inte är ensamma.  

Delad erfarenhet dubbel glädje 
Min roll som talesperson för ofrivilligt barnlösa och samtalscoach kommer främst genom långvarigt arbete med människor. Jag är utbildad samtalscoach, hudterapeut, zonterapeut samt personalvetare med fil kand i sociologi – med fokus på att återvända efter utmattningssyndrom. Många människor som är drabbade av permanent ofrivillig barnlöshet kan känna sig missuppfattade i sin situation och uppleva att det kan vara svårt att prata med någon som själv inte varit igenom en liknande erfarenhet. Jag erbjuder därför samtalsstöd i form av coachning för dig som vill ha hjälp med sorgen barnlöshet kan innebära och hur du kommer vidare i livet. Eller om du hellre vill ses och prata lite samtidigt som en hudvårdsbehandling.

På bloggen kan du läsa mer om min erfarenhet och tankar!
/Linda