”Det värsta var rädslan för om det inte skulle gå.”

Carina Berg har gjort en programserie om ofrivillig barnlöshet, ”Var fan är storken” som visas på kanal 5/discovery+. Hon berättar om sina egna erfarenheter och pratar med andra som har haft problem och de som är mitt i processen att försöka få barn.

Hon blir intervjuad i Radio Stockholm om programmet och berättar om svårigheterna under hennes process med att få sitt andra barn. Det bränner till i mig när jag hör henne säga att det värsta var rädslan för om det inte skulle gå. Det är den rädslan vi alla permanent ofrivilligt barnlösa på olika sätt går igenom och försöker hantera. Ensamma, rädda, vilsna med ovisshet om hur framtiden kommer att bli. Hur går man vidare och lever ett liv när det inte blir barn? När kommer det programmet? Om vi har svårt att prata om det kommer ingen annan förstå hur vi har det.

Information, stöd, empati, förståelse, trygghet, acceptans, nystart.

Med detta kan vi klara det.

Vi kämpar vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *