Tala till dig själv

Livet, utan barn, kan många gånger kännas svårt att ta sig vidare igenom. Man kan känna att det blev “fel”, det var inte så här livet skulle bli. Ett liv med barn hade varit så annorlunda mot hur det blev.

Det kan ibland vara lätt att anklaga sig själv, att det inte gick, att man inte kunde bättre. Med tungt sinne kan det vara svårt att ta tag i saker man faktiskt tycker om. Vad är meningen med livet nu? Den frågan kan vara svår att finna ett svar på innan man hittar det.

Min rekommendation till dig som fastnat i en negativ spiral, eller har en tung period, är att prova att se på dig själv som om du var ditt eget barn. Tänk om det du går igenom hade hänt ditt barn. Vad skulle du säga till honom eller henne? Lek med tanken och prova dig fram.

Du har gjort och gör det bästa av det du kan. Lyssna inåt, andas och känn extra mycket efter något som känns lustfyllt. Under allt det tunga finns det något vackert som också är du. Var barnet, var nyfiken, var snäll mot dig själv. Vad väljer du att göra för dig idag? Vad säger du till dig, till ditt inre barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *