När livet stannar upp

När man ställs inför en kris i livet stannar det mesta upp. Ibland kan man fastna där i chocken eller tomheten. Hur blir livet nu? Vad ska jag ta mig till? Vad vill jag? Vad kan jag? Ensam, oviss, osäker.

Livet blir inte som man tänkt sig, det blir annorlunda. Det kan ta tid att ta sig vidare. Livet behöver en paus för reflektion, vila, ställa om, hitta nya vägar och se nya möjligheter. Det tar olika lång tid. Mycket kan bero på hur livet ser ut på alla andra plan.

  • Jobbet, hur ser min arbetssituation ut?
  • Bostad, hur trivs jag i mitt hem?
  • Fritiden, vad gör jag med min fria tid?
  • Relationer, hur ser mina relationer ut med en respektive, vänner, familj?
  • Hälsan, hur mår min kropp, båden den fysiska och psykiska?

Vilken del känner du dig mest nöjd med? Vilken är nr 2, nr 3… Vad kan du förändra? Inte lätt att veta alla gånger. Ibland får man prova sig fram. Testa olika vägar, backa tillbaka ta en annan väg och pausa däremellan.

Det finns ett bra liv därute. När du är redo att ta ett nytt steg. Ett litet eller ett stort? Det kan leda till något du aldrig hade kunnat tro. Kanske hamnar du på en kurs? Lär dig något nytt? Träffar en bra terapeut som hjälper dig på vägen? Flyttar? Fördjupar en vänskap? Går ner i arbetstid? Börjar arbetsträna? Eller så kommer du till insikt att du befinner dig precis där du vill vara?

Allt börjar med en tanke som kan bli en nyfikenhet. Önskar dig många intressanta tankar och vägar att prova. När du är redo.

Berätta gärna om dina tankar och insikter! Det kan inspirera fler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *