Fertilityfest i London

Underbart att vara tillbaka i London och få vara med på en av dagarna Fertilityfest 2018 pågick. Det var en givande dag då jag fick träffa både gamla och nya vänner som liksom jag brinner för att synliggöra ofrivilligt barnlösa för alltid.

Jessica Hepburn och Gabby Vautier inledde dagen med att välkomna alla.
Modern Families

Dagens första föreställning var skriven av Camilla Whitehall och handlade om Modern families och olika familjekonstellationer. Däribland det barnlösa paret som fick alla andra att tänka till om livet. En stark föreställning. På bilden pågår en diskussion med (från vänster) regissören Lucy Jane Atkinson, författaren Camilla Whitehill, moderator Natalie Silverman från thefertilitypodcast.com , Anya Sizer från fertilitynetworkuk.org samt Anil Gudi , Gynekolog specialist på fertilitet och speciellt intresse för endometrios.

The unborn child

Min andra session jag gick på var; ”The unborn child”. Den började med att Tessa Broad längst till höger läste ur sin bok ”Dear you” som är ett brev till hennes ofödda barn. Efter henne gjorde Tina Reid en presentation av sina gripande fotografier ”Photos I will never take” som hon tagit med sig själv och en docka. I mitten även här moderator Natalie Silverman. Till vänster om henne Stephanie Phillips, grundaren av World Childless Week. Driver en facebookgrupp, Childlesspath to acceptance. Längst till vänster sitter Robin Hadley, ledande forskare på manlig barnlöshet.

Lunchsällskap med Robin Hadley, Cristina Archetti (min kollega i Norge) samt Megumi Fieldsend. Megumi är från Japan men doktorerar om permanent ofrivillig barnlöshet i London. Henne kommer vi säkert få höra mer från när hennes arbete är klart.
Awkward – The language of infertility.
Längst till höger Anna German som gjort en bilderbok med namnet ”So, when are you going to have kids?” Till vänster om henne Lizzie Lowrie från bloggen Saltwater and honey

Efter lunch gick jag och lyssnade på Awkward – The language of infertility. Om alla konstiga frågor och diskussioner som kan uppstå om barnlöshet. Här var även två ungdomar med för att prata om ungdomars syn på fertilitet. De hade fått gå en kurs om fertilitet och sa att de lärt sig massor som de inte hade en aning om. De sa även att alla ungdomar tittar på youtube och att det är där man ska vara om man vill dela med sig av information till nästa generation.

Fertility Fightclub

På eftermiddagen var det dags för Fertility Fightclub där inbjudna gäster fick prata om det ämne de brann för i 10 minuter. Där inledde Jody Day grundaren av Gateway Women och pratade om hur staten kan hjälpa till att öka födelsetalen genom ekonomiskt stöd till behandlingar. Geeta Nargund fertilitetsläkare och pionjär inom naturligare och mildare IVF behandlingar. Hon pratade om att kvinnor generellt får ta för mycket mediciner i sina fertilitetsbehandlingar.

Jag träffade Lesley Pyne som ger stöd till ofrivilligt barnlösa genom sin blogg lesleypyne.co.uk. Den 18/6 kommer även hennes bok ut; ”Finding Joy beyond childlessness”.


I slutet av dagen fick jag äntligen tag på Jessica Hepburn som hade haft en intensiv vecka med att hålla i hela festivalen.

Jag fick Jessica Hepburns nyutkomna bok 21 Miles signerad, om hur hon simmade över den engelska kanalen för att uppmärksamma barnlöshet och intervjuade 21 kvinnor om moderskapet gör dig lycklig.

Det var mycket att ta in under dagen. Många intressanta människor med härliga samtal som är intresserade av samma ämne som jag. Det var en bra dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *