I England är 25% av befolkningen över 45 år barnlösa

Så är sommaren här. Jag märker det tydligast på jobbet. Som hudterapeut är juni den mest intensiva tiden för oss. Visst är det kul att få vara med i allas förberedelser inför sommaren och semestern. Men jag blir lite trött och det blir mindre tid till bloggen. Men var sak har sin tid.

Jag har fått kontakt med två tjejer i England som båda jobbar heltid med att skapa medvetenhet kring ofrivillig barnlöshet. En av tjejerna, Jody Day på nätverket Gateway Women har gett ut en bok och ska nu gör en andra upplaga och jag får vara med i en studie för boken vilket innebär att fylla i ett väldigt långt frågeformulär om att leva som ofrivilligt barnlös. Så intressant! Hon är också väldigt intresserad av att få höra mer om hur det är att leva som ofrivilligt barnlös i Sverige eftersom hon tidigare bara hört och läst om hur lätt det är att leva utan barn i Sverige. Hon skrev om det i sin bok. Jag uppmärksammade henne på att så inte var fallet. Finns det någon som tycker det är lätt att leva som ofrivilligt barnlös någonstans? Hon kanske får skriva om det kapitlet?

Jag har även skypat med KellyThe Dovecote: Childless Support Organisation. En väldigt inspirerande tjej som är aktiv med att peppa oss i våra barnlösa liv. Jag tar till mig och lär mig hur andra hanterar livet som vi inte önskade oss.

Ja, i England finns det mycket att läsa om i ämnet. De ligger långt före oss, men de är också många fler och de fascineras själva över att så många som 25% av befolkningen över 45 år är barnlösa.

Snart blir det lite semester med en tripp till Skåne och mina härliga systerbarn som jag är så glad att jag har i mitt liv. Men semestern blir också en tid till att göra saker vi kan “för att vi kan” när vi inte har barn. Det kan bli en joggingtur på stranden, en långfrukost med massa jordgubbar, en drink på en uteservering, läsning av en underhållande bok innan ögonen ramlar ihop till en siesta, en middag med lite olika delikatesser mm “för att jag kan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *