Tv-debut, föreläsning och 3-års kalas

Vilken härlig vecka det har varit. Det känns om fler och fler kommer ut med sin barnlöshet och det underlättar för alla oss som befinner sig i denna ovilliga situation. I lördags var det ofrivilligt barnlösas dag och jag såg fler inlägg och artiklar i ämnet, bland annat denna:
SVT Opinion: ”Bryt tystnaden kring ofrivillig barnlöshet” 

Jag läste också flera inlägg på Facebook om dom som valt att lägga ut texter om sin barnlöshet för första gången. Känns stort!

TV4 Nyhetsmorgon – Att vilja men inte kunna få barn

För en vecka sedan fick jag göra TV-debut. En möjlighet som jag inte kunde tacka nej till även om det var lite nervöst, som det ska vara. Dagen innan blev jag intervjuad av en researcher i 50 minuter.

Morgonen efter var det dags för livesändning i 7 min, bilden är från sminket.

Jag hade ingen aning om vilka frågor de skulle ställa eller om jag skulle komma på vad jag skulle svara. Jag hörde vad de frågade sen pratade jag på medans jag tänkte. Det snurrade runt en massa i huvudet och jag försökte få ur mig det jag tyckte var viktigt.Föreläsning med föreningen Barnlängtan

I lördags hade jag blivit inbjuden till föreningen Barnlängtan för att prata på deras dag de anordnat i samband med Ofrivillig barnlöshets dagen. Också det en fantastisk möjlighet att få komma ut och träffa andra som är mitt uppe i sin resa mot drömmen att få bli förälder. Jag berättade om min resa och hur mitt sorgearbete har sett ut. Det blev en del tårar, ämnet berör. Men jag tror också att det är viktigt att vi får gråta tillsammans med andra i liknande situation. Vi kan hjälpa varandra så mycket med sorgen. Ändå är det fortfarande många som inte “kommer ut” och som inte pratar med någon alls. Jag hoppas de iallafall hittar hit och läser om det de behöver.

Ida fyller 3 år!

Den här veckan befinner jag mig i Skåne. Jag har firat min systerdotters 3-årsdag och jag får ta del av småbarnslivet. Det är också en fin möjlighet jag har i livet att jag får ta del av deras liv. Det blir intensiva dagar och väldigt annorlunda mot livet hemma. Så nyttigt att få vara med dem och få förståelse för hur livet med barn ser ut på nära håll. Trots allt som jag har gått igenom har jag också haft tur som fick bli moster till Ida och Bror. Idag tog jag dock “ledigt” och åkte med min syster in till Lund för att få lite tid till att skriva och läsa mer om ämnet jag brinner för, ofrivillig barnlöshet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *