Stark norm

Sverige idag har vi ett fantastiskt upplägg för att hjälpa människor att få barn och att kunna skapa ett liv med barn. Vi får stöd och hjälp att på många sätt bli gravida, sedan får vi föräldrarpenning för att sedan kunna lämna barnen på förskolan. Det är långt mer än vad många andra länder har möjlighet till och vi ses som ett föregångsland. Att i ett land som Sverige, där vi fokuserar väldigt mycket på att hjälpa blivande föräldrar och föräldrar med deras barn, blir det väldigt märkligt när det i slutändan inte blir barn. Allt är liksom förberett för att leva med barn här. Vår norm är så stark att alternativet inte finns. Vi som lever som ofrivilligt barnlösa har ingenstans att vända sig för stöd, vi har ingen aning om hur livet kan se ut istället.

Många utsatta grupper startar föreningar för att samla in pengar till stöd för olika ändamål. Det är också något som jag med några fler pratar om att göra. Jag hoppas att det kommer att bli så och att det finns fler som vill vara med och träffa andra i samma situation. Jag hoppas också att det finns någon som ser poängen med att vi startar denna grupp och vill vara med och bidra så att vi kan skapa en plattform där vi kan hjälpa andra att komma vidare i livet. Vi jobbar vidare med det så hoppas jag att vi kommer att ses snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *