Meningen med livet

Hur många gånger har du fått höra att meningen med livet är barn? Det är ganska många gånger som jag har fått höra det. I början undrade jag om de då menade att det inte är någon mening med mitt liv? Ett liv utan barn kan det inte bli en mening ändå? Jo, det är klart att det kan bli, men det kan vara svårt att hitta den meningen när man gått igenom processen som leder till ofrivilligt barnlös. Ett annat sätt att se på det är att vi har fått en möjlighet att fundera på hur vi vill att meningen med våra liv ska se ut. Det kan vara väldigt omtumlande att landa i de tankarna när möjligheterna är oändliga.

Meningen med livet är en stor fråga som många har en åsikt om. Jag tycker att det är upp till var och en hur vi vill tolka in den i våra liv. För mig är numera meningen med livet att få finnas till, ha hälsan och trivas med det jag gör. Att ha gått över tröskeln till ofrivilligt barnlös tillsammans med en cancerdiagnos har fått mig att tydliggöra vad som är viktigt för mig i mitt liv. Min gråa vardag har blivit en stor tillgång och jag njuter av att kunna använda min kropp till fysiska aktiviteter. Jag försöker hela tiden skapa ett liv där jag kan må så bra som möjligt utifrån de förutsättningarna jag har. Det tror jag är få förunnat. Jag fortsätter att hela tiden hitta stora som små saker som bildar meningen med mitt liv och jag tror att vi tillsammans kan göra en lång lista.

Jag vet att det är tufft och att vi gärna innerst inne också hade velat uppleva känslan av menigsfullhet genom att få leva tillsammans med ett eget barn men det är också det här som kan göra oss starkare. Stanna upp och fundera på vad som gör dig lycklig i ditt liv just nu och om det finns något du skulle vilja prova på men som tidigare kännts omöjligt. Jag tror att under ditt motstånd till att gå vidare i livet ligger det något och pyr. Något som, när du känner dig redo, finns där och väntar på att du ska ta tag i. Våga lyfta på locket och berätta gärna sedan vad som blev meningen med ditt liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *