Ofrivillig barnlöshetsdagen

Lördagen den 28:e maj uppmärksammar vi ofrivilligt barnlösa med en egen dag. Dagen instiftades 2010 och infaller sista lördagen i maj. Dagen före mors dag. Tidigare har fokus legat på de som håller på med att försöka. Förra året blev jag inbjuden att tala och berättade om min historia. I år fick jag möjligheten att som medlem i styrelsen Barnlängtan planera dagen tillsammans med ordförande Hannah Palm. Efter att ha följt utvecklingen i England och deras arbete med att synliggöra oss som lever ofrivilligt utan barn hade jag massa med inspiration. Det finns så mycket vi skulle kunna göra och jag är så tacksam att jag har fått möjligheten. I vårt planerande med dagen kom vi ganska snabbt fram till att vi kör den i två block. Ett för dem som fortfarande försöker och ett för oss som med vånda avslutat våra försök. Det kommer intressanta talare och jag kommer att presentera dem närmare här när hela dagen är spikad. Det känns så fantastiskt att vi har kommit så här långt att vi nu kommer att få en dag att träffas, inspireras, bearbeta tillsammans och ta del av det som händer på området. Jag hoppas att du har möjlighet att komma till Stockholm och träffa andra i samma situation och känna gemenskapen.