Nytt år

Juldagarna är över och ett nytt år närmar sig. Vad kommer att hända detta år? Vad vill jag ska hända? Inför 2015 hade jag en förhoppning om att jag ville starta upp ett arbete med ofrivillig barnlöshet för att se om det fanns ett behov därute hos andra som liksom jag sökte efter ett sammanhang och dela tankar kring sorgen med. Nu är 2015 snart slut och jag kan se tillbaka på ett år som jag verkligen kan kalla för ett uppstartsår. Jag har fått träffa flera intressanta människor och diskuterat ämnet ur olika infallsvinklar. Bloggen rullar på med många fina kommentarer som jag är oerhört tacksam över att ni skriver. Facebookgruppen är igång med bra diskussioner om allt och vi har haft en Stockholmsträff och en date i Malmö. Jag har blivit intervjuad för två böcker, (den ena kommer ut i februari på engelska), gjort TV-debut och fått prata om ämnet live i 7 minuter!, deltagit i en workshop i London tillsammans med 12 andra ofrivilligt barnlösa och påbörjat en utbildning på Huma Nova i personlig utveckling. När man för ihop allt som har hänt känns det som ganska många saker och det känns så fantastiskt. Jag ser fram emot 2016 och att fortsätta det som startade under 2015. Jag har en träff inbokad med en kvinna som jobbar på 1,6 miljonersklubben (de arbetar för jämlikhet inom hälsa för kvinnor över 45 år i Sverige) för att se om vi kan samarbeta med något projekt. I januari kommer jag även ge mig på utmaningen att intervjua Jody Day på Skype om hennes arbete inom ofrivillig barnlöshet. Jag ser även fram emot andra terminen på Huma Nova och min fortsatta resa i personlig utveckling och att våga ta mer plats. Jag ser framförallt fram emot att få träffa fler kvinnor med samma livsöde på nya träffar på olika platser i Sverige. Det är så berikande att få träffa andra i samma situation och dela sorgen och nya tankar om livet. Jag hoppas vi ses 2016! Gott nytt år! Linda