Nu är det jul igen...!

Så var vi här igen. Ännu en julhelg med allt vad det innebär. Först börjar det med advent och alla ljusen som tänds och sprider stämning. Jag funderade ett tag på att jag ville ha en egen adventskalender men det verkar inte finnas någon för vuxna. Eller så letade jag inte tillräckligt. Helst skulle jag ha en med fina bilder med ett budskap, kanske dagens ord. Får fundera mer på det till nästa år. Pratade med min 4-åriga systerdotter och hon och hennes bror hade 9 kalendrar tillsammans. De var fullt sysselsatta. Borde finnas för vuxna... Att leva utan barn innebär att jag får välja helt utifrån mig själv hur jag vill skapa min julstämning. Jag kommer absolut att ha gran med ljus, glitter och kulor. För det tycker jag är mysigt. Jag äter julvört med skinka och senap varje dag. Jag bakar pepparkakor och chokladgodis och njuter av ett pepparkakshus. Idag finns det fler organisationer som möjliggör att jag kan köpa julklappar till barn som annars inte skulle få några. Det är en process att gå igenom för att skapa en jul efter egna önskemål. Vad tycker jag om? En vuxen jul utan barn. Ofrivilligt. Acceptans är svårt men oundvikligt för att kunna komma vidare med mig själv och för att kunna hitta saker jag mår bra av. Jag tycker att det går bättre och bättre även om sorgen följer med och tar tag i mig vid olika tillfällen. Jag kan iallafall stå upp för den idag. Jag tror att det viktigaste är i denna tid att: Var snäll mot dig själv! Prata till dig själv som du skulle pratat med någon du tycker om.  Försök planera in något du kan se fram emot i januari.  Jag ser fram emot en kickoff med mina kurskamrater på min coachutbildning. Skapa en ny tradition på julafton. Jag älskar att lägga pussel och ser fram emot att få pussla drickandes på en god juldrink. Läs, skriv, dansa, sjung, lyssna på musik, promenera. Kreativitet är bra för kropp och själ. Du är inte ensam! Andas! Till sist vill jag bara säga att du är fantastisk var du än befinner dig där ute! God Jul! Linda