Nicole Rodrigues

Så är hösten här och ett lugn infinner sig. Hösten är så fantastisk på att tona ner förväntningar på allt man borde. Nu är nu och jag gör det jag behöver för mig idag. Drygt halva terminen på Huma Nova och kursen "Bli den du är" är avklarad och det har inneburit mer tid till reflektion och vila än vad jag hade tänkt mig. Det är väldigt spännande och givande i min resa mot personlig utveckling där jag utforskar mina omedvetna resurser. Men det har också inneburit för lite tid till ämnet jag brinner för, och som jag vill skriva om här, men kursen kommer förhoppningsvis att leda till att jag kan att bidra med mer tankar och utveckla området mer. I början av oktober var jag i Malmö en helg för att träffa en kvinna som håller på att skriva en bok om barnlöshet i världen. Hon heter Nicole Rodrigues och kommer från Brasilien, men bor i Dublin. Vi möttes i hennes mans lägenhet i Malmö. Nicole är frivilligt barnlös men har ingen bra förklaring på varför hon inte vill ha barn. Hon sökte efter information i ämnet men fann inget som tillfredsställde hennes behov. Så för tre år sedan började hon arbeta med egen utforskning i ämnet och hon hoppas att hennes bok ska bli färdig inom en snar framtid. Det är en stor uppgift hon håller på med samtidigt som hon arbetar heltid på Google. Hon har mött kvinnor från alla världsdelar och gjort intervjuer från olika perspektiv. Jag fick vara med som den Skandinaviska, med en röst från det ofrivilligt barnlösa med min historia. Det blev en två timmar bandad intervju och ett givande möte för oss båda. Det var intressant att diskutera våra olika perspektiv tillsammans som var så lika fast samtidigt varandras motsatser.  Hon har också studerat barnlösa kvinnliga författare för att se hur de skriver om moderskapet i deras litteratur. Hon nämnde bland annat Virginia Wolf och systrarna Brontë. Nicoles bok känns viktig och jag hoppas hon snart får möjlighet att skriva klart boken och sprida kunskapen om barnlöshet i världen ur olika perspektiv. Hoppas du kan njuta av hösten och har möjlighet att ta hand om dig och hela din kropp. Kram Linda